mandag den 28. december 2009

Hej derhjemme i jule-kulden :)


Håber I alle har haft en rigtig god jul, der har jo været sne alle vejne, så det er bare fedt - det har jeg nu manglet hernede, men sådan er det jo. Jeg satser på at der også kommer sne næste år, så jeg også kan få det. Men man kan jo ikke få det hele.

Hvis nogen af jer skulle interessere jer for det, så var julen jo ikke ligesom i Danmark. Vi stod op (eller jeg kom hjem fra malkning og de andre var stået op), og så gik vi ind i stuen, hvor alle i familien havde fået en sok, som var fyldt med alle mulige lækre ting – som så var gaven fra min værtfamilie. Der lå både t-shirts, sokker, slik og chokolade, så det var bare skønt. Bagefter skulle vi så have morgenmad, og det foregik jo selvfølgelig udenfor i top, shorts, solbriller og solcreme! Og klokken var kun 9.30. Skørt og skønt (...surreal but nice).

Efter morgenmaden var det tid til at få delt alle gaverne ud der var under juletræet – og pakket op. Der er nu intet som nogle gode gaver, og specielt dem hjemmefra- rugbrød må da siges at være smagen af Danmark (tak far og Lene). Men det var nogle super gode gaver jeg fik, og efter dette skulle vi så have vores julemiddag/frokost. Vi fik kalkun, kartofler, grøntsager og sovs. Til dessert var der julekage, som Rhonda selv havde bagt. Men det skal dog siges, at Ris a la mande var noget jeg savnede! :D

Frokosten spise vi selvfølgelig indenfor, for det var alt for varmt at sidde ude i middagssolen.

Så jo, det var mærkeligt at holde jul i næsten 30 graders varme, og med mad man ikke lige forbinder med det traditionelle, men det har været super sjovt at prøve, og så længe det kun er for denne ene jul, så betyder det ikke noget. J

Dagen efter vi havde holdt jul havde jeg så fri, så der fik dagen med at sove længe, tage ned og bade i søerne og bare ligge og slappe af i solen. Og så ned til standen, så kan jeg jo sige at jeg har været der juledag. Ikke tit at jeg lige smutter ned og hopper i bølgen blå (og ja – de er virkelig blå hernede) juledag.

Ellers har der bare været lidt fest og hygge siden jeg sidst skrev herinde. Der var en anden trainee der holdte fest for alle os trainees der er her på nordøen, så vi var nok en 20 stykker der blev samlet. Det er super fedt at møde alle de andre, det er jo ikke dem alle sammen man ser så tit. Og dagen derpå tog Annie og jeg til Matamata for at kigge lidt rundt, og butikkerne havde åbent pga. julen, så der kunne vi jo godt lige få noget tid til at gå. :D

Ellers gik tiden indtil jul med at pynte juletræ og alt hvad der ellers kunne pyntes i deres hus. Der er jo intet som jul, julepynt (tak Morfar) og julehygge – hvilket også indebærer konfekt og andre lækkerier. ;)

Men nu er det så snart nytår. Jeg havde fri i forgårs (d. 28.) - da det er ”public holiday”, så der skal vi enten have fri eller betales dobbelt i løn, så det er jo det nemmeste at give os trainees fri. Men det var nu også fedt nok. Så kunne jeg tage ind til Whangerei, hvor en anden dansk trainee også var, så vi så lige en film og så var der jo en at følges med ned til Annie og nytår, så det er jo super. J

Nytåret skal fejres i Tauranga, hvor de fleste trainees også kommer, så det bliver bare godt. Det er en by der ligger en time fra Annie, og der skulle efter sigende være en rigtig god strand hvor der kommer en masse andre unge. Så det glæder jeg mig meget til. Og det er jo lige om lidt. :D

Men det skal jeg selvfølgelig nok skrive mere om når jeg kommer hjem igen.

Jeg er jo i gang med min ferie nu, og som planerne er, så skal vi d. 1. Bare slappe af. D. 2. Skal vi så til en forlystelsespark i Auckland, og derefter går turen så op til min værtsfamilie, hvor Annie også er med. Så skal vi helt op på toppen (ved ikke om jeg har skrevet dette før – men nu får I det lige igen) g d. 5. Skal vi så ud på delfinsafari, og jeg krydser fingre for at vejret er super, så vi kan komme til at svømme med dem, det kunne bare være den fedeste både at starte 2010 på. Men bare det at være her, og skal ud på en båd og se delfiner, som ikke er nogen man ser i en vandpark når man er på ferie i Europa. :P Det bliver great.

2010 kan kun blive et fedt år! Glæder mig bare til alt det der kommer til at ske.


Til slut vil jeg bare ønske jer alle et rigtig godt nytår – med en masse fest, farver og ballade. ;) Vi ses jo i 2010, kan ikke forstå at jeg snart har været her i 2 måneder, og at der kun går 4 måneder og en slat til jeg skal hjem – men heldigvis er der en masse ting jeg skal opleve først.

Jeg har det super godt og nyder virkelig bare det hele, det er så fedt, hvilket I nok også kan se ud fra det jeg skriver.

Godt nytår!

Hyg jer – og pas nu på jer selv

- Gitte. :D



onsdag den 16. december 2009

Længe leve sne-spray på dåse!

Wee - så er det snart jul.

- og selvom det ikke er jule/vinter-vejr hernede, så hjælper alt sammen på julestemingen. I dag (d. 16.) skulle vi meget gerne få et juletræ, og når det først er pyntet så skal det nok blive jul.
Og så har Steve og jeg brugt pausen fra frokost til aftenmalkningen på at spraye sne rundt på vinduerne.
Richard (svigersøn) og Steve havde også sprayet det på mine vinduer i går aftes efter jeg var gået i seng, så jeg vågnede op til sne. Hyggeligt. :D
Og så har jeg fået diverse nisser op på mit værelse - tak Morfar. Og har sågar pyntet op nede hvor vi malker - så lidt gør jeg da for julestemningen.

Ellers er der jo snart gået en uge siden jeg sidst skrev lidt herinde. Synes da det er gået lidt stærkt alligevel.
Ugen er gået med en masse forskelligt arbejde, for vi er ved at være nået til bunds i ukrudtet, så det er godt. Så dagenen går i stedet med at ordne hegn, beskærer træer, flytte kødkvæg så de får nyt græs, og alt andet hvad der lige kommer.
I går skulle jeg flytte en tyr, en svend, men selvom den er så meget større end mig så er den ret mange, må åbenbart se ret farlig ud med min nissenue på min bike. Men selvom den ikke lige synes den skulle gå den vej jeg ville, så lykkedes det da at få den flyttet. Jeg nåede i hvert fald at betjene biken ret hurtigt, når den jo bare lige vente sig om og løb den anden vej. :P

Ellers gik weekenden stille og roligt, havde jo arbejdsweekend, så den blev det meste af tiden brugt hjemme. Var lige et smut i biffen lørdag og se '2012' - faktisk en meget god film, men 2 ½ time er lang tid at bruge! Og så lå biografen selvfølgelig 1 time væk, for der findes kun 1 biograf nord for Auckland - så det siger bare lidt om hvor meget NZ'erne går op i film og popcorn.

Men ellers går det stadig godt. Vejret er faldet lidt i kvalitet, det har regnet lidt de sidste to dage, men det skulle heldigvis klare op til weekenden, hvor min kære bil og jeg lige tager et smut ned til Annie, og hvor der er fest for alle trainees i nærheden lørdag, så det bliver godt at se alle dem fra White Water Rafting igen. :)

Ellers må I have en god juletid derhjemme i DK - hører at der er tegn på hvid jul, så det kan jeg da kun håbe I får.
Ikke sikkert at jeg når at få skrevet mere herinde inden jul - så rigtig glædelig jul til jer alle sammen fra den anden side af jorden.

Hyg jer
- Gitte. :)

torsdag den 10. december 2009

Billeder fra malkestedet

Her står køerne når de bliver malket.

Her går køerne ud når de er færdige, og nyd lige udsigten som jeg malker til. :)


Malkestedet efter rengøring. :)


Køerne i "karusellen", så vi kan få dem ind, det er ikke altid de er vilde med at blive malket.

Og sådan ser man ud når man malker, og samtidig forsøger at komme i julestemning. :D


For dem der er mere interesseret, så ser det sådan ud når en ko bliver malket. :P haha


Jah. :D

Og her er de så, de kære kreaturer. :D

Farmer-news

Halløjsa!

Så er jeg lige tilbage med flere farmernews og nogle nye billeder. :)
Ugen er gået stille og roligt, en masse malkning, fodring af kalve og spraying af ukrudt. I dag (d. 10.) har vi dog ikke sprayet - wuhuu - for vi skulle ordne en masse vandslanger der var gået små huller i, så der var bare en masse gravearbejde. Men det var nu rart nok til en afveksling.
Ellers får jeg tøffet rundt i min lille bil, ind til Dargaville nogle gange, rart bare at kunne tage afsted når jeg vil.
I dag spiste vi frokort nede ved nogle søer, som jeg vidst før har omtalt, og bagefter en svømmetur i det dejlige varme vand. Det var bare super - helt sikkert noget andet end det i oplever hjemme i kolde DK. :)

Deres datter, Erica, svigersøn, Richard, og barnebarn, Katarina, er kommet tilbage, og bliver indtil jul, så det er hyggeligt, der kommer hvert fald noget mere liv i huset.
Ellers forsøger jeg bare at komme i julestemning, som man også kan se på billederne. Jeg har fundet mig en nissehue, og den har jeg på hver dag når jeg arbejder, også når jeg malker - det er ret varmt, men hvad gør man ikke for en god stemning. :D De andre griner bare af mig, og kalder mig 'Santa'!

Ellers har jeg det super godt - og nyder stadig det hele.
D. 30. december til d. 7. januar har jeg ferie, og det har Annie også, så der skal vi holde nytår sammen med en masse andre trainees, og ellers er planen at vi ser noget oppe i mit område. Der er både hvaljagt og delfiner man kan svømme med, og det bliver endnu varmere til januar, så det bliver bare alletiders.

Billederne er fra malkehuset - eller hvad det lige skal kaldes- hvor jeg jo bruger 2-3 timer et par gange om dagen. :D

Ellers har jeg ikke andet end at sige: lækkert vejr, lækkert arbejde og utrolig lækkert mad (Rhonda er en fantastisk kok).

Hyg jer
- Gitte. :)

mandag den 7. december 2009

Weekend ved Annie :)

Hey

Så har jeg lige haft en arbejdsfri weekend, og den skulle selvfølgelig bruges med Annie. :) Så da jeg fik fri fredag aften gik turen ned til Walton, 4 ½ times kørsel i min nye karret, men det gik nu meget godt. Det er en god bil jeg har fået købt mig :D
Ved Annie, var der 3 andre foruden hende og Marten, den svenske dreng som hun bor sammen med, så det var meget hyggeligt, selvom der nu ikke gik forfærdeligt længe inden jeg smuttede i seng, det havde jo været en lang dag.
Lørdag stod den på shopping og bytur. Efter vi havde fået pandekager til morgenmad (mums!) kørte 4 af os (Marten skulle malke) ind til Hamilton, for der er vel ikke noget bedre end lige at bruge lidt penge. Vi fik hvert fald fundet os nogle nye sko. Tror ikke de to drenge synes det var super fedt at bruge hele formiddagen på at shoppe, men så fik vi noget godt frokost, og så var de glade igen. ;D
Efter frokost kørte vi tilbage til Annies gård, og så fik vi lige en rundtur der, og mødte alle gederne og de andre dyr. Meget hyggelig gård hun bor på. Derefter fik vi os lige en "morfar", for vi var alle ret trætte og vidste at det ville blive en lang nat.
Efter aftensmaden fik vi gjort os klar, selvfølgelig ventede drengene på os - og så kunne vi komme afsted. Vi skulle mødes med 3 andre tranees, som vi så var sammen med den aften.
Så vi var en blandet flok af 3 fra Danmark, 1 fra Sverige, 1 fra Canada, 1 fra Wales og 2 fra England - men det var super. Vi havde hvert fald en hyggelig aften.

Søndag gik så med at sove længe og spise usundt mad, men det er nu også meget godt. :) Og ellers skulle jeg jo til at hjemad, det tager jo alligevel lige et stykke tid, men havde hvert fald en god weekend, og kunne sagtens have taget et par dage mere, men så længe gider kørerne ikke at vente. Så tilbage til arbejdet. Men det er nu også meget godt - kan stadig godt lide at arbejde med køerne, men hvis der er en ting, så gør det ikke noget at der bare nogle af dagene kommer mere end et par hvide klatter af skyer på himlen, det har jo ikke regnet i 2 uger snart, og selvom jeg godt ved at ikke skal klage - og gør jeg heller ikke - så kan det nu godt blive lige varmt nok når man arbejder udenfor.

Ellers forsøger jeg ihærdigt at komme i julestemning, det er bare lidt svært eftersom jeg lige har nævnt, at vejret er som det er. Det passer altså bare ikke sammen, at gå uden for i shorts og t-shirt samtidig med at det snart er jul, men mon ikke jeg når det.

Håber I alle har det godt hjemme i - formodentlig - kolde Danmark.

Hyg jer
- Gitte :)