onsdag den 20. januar 2010

Raglan og køer der skal malkes alt for tidligt

Hey hey

Så kommer der lige en opdatering igen igen. :P Weekenden stod på Raglan, og burde have stået på surfing. Men Dennis og Lisa kom ikke, da noget gik galt på Dennis’ farm, så malkningen blev udsat og tiden blev knap. Men Annie, Rasmus og jeg var da kommet til Raglan, men vi valgte ikke at tage ud og surfe, vi kan jo ikke gøre det uden resten af teamet. ;) I stedet fandt vi os et par kajakker. Annie og jeg kunne få en to-mands kajak, så det var jo bare super. Så kunne vi sidde og snakke hele vejen – og det er vi nemlig nogen der godt kan li’ :D Men det var fedt at være ude og sejle. Måske også noget man bør gøre igen, men nu ser vi, der er jo meget vi godt vil prøve igen. Og når vi kun fra fri hver anden weekend - de fleste af os - så skal der jo prioriteres lidt.
Vi sejlede rundt i 2 timer, egentlig ikke så langt omkring, men det tager tid det hele, og så føler vi at vi har været i kamp med det tasmanske hav. I hvert fald skulle vi krydse noget strøm – eller hvad det hedder i sejler-sprog – for hvis vi gled med stømmen endte vi i havet. Men vi klarede det jo. Stømmen var nu heller ikke så stærk, men det behøver vi jo ikke at sige højt ;) haha.
Efter vores sejltur handlede vi ind og tog tilbage på det backpacker hvor vi havde indlogeret os, lavede mad og efter aftensmaden tog vi tilbage til Raglan by. Der var lige en køretur på ca. 10 min. I Raglan mødtes vi med Ingke, en tysk trainee, som vi tøffede lidt rundt med. En rigtig hyggelig aften med høj (knap så god) musik, og øl – til dem der ikke skulle køre hjem.

Søndag stod den ikke på så meget andet end at slappe af. Vi tog ned til surferstanden, som så ret fed ud. Helt sikkert en strand med flere bølger end den første vi var på – da vi lærte at surfe.
Jeg tror dog at teamet er enige om, at vi må kaste os i kamp med bølgerne i Raglan en anden dag. Så det med at brillere med, hvor gode vi alle er blevet til at surfe, det må lige vente lidt endnu.

Ellers har jeg brugt de første dage af denne uge på at stå alt for tidligt op og malke. Richard som jeg arbejder sammen med har to ugers ferie, så Steve og jeg skiftes til at stå op og malke kl. 5. Det er ret tidligt. Men vi gør det kun to dage af gangen, så man når ikke at blive træt af det, dog når man heller ikke at komme ind i en rutine, så jeg ved ikke hvad der er bedst. Men så længe det kun er for de her to uger, så går det jo nok. J Og når jeg først er kommet ud af dynen, så er det slet ikke så slemt. Går udenfor i shorts og t-shirt, så kan jo slet ikke klage. Og det er jo ingen sag når man bare sætter sin iPod til, for der er ingen naboer man kan genere ved det, og køerne kan ikke klage, hvert fald ikke så jeg forstår det. Så det er nu meget hyggeligt. Det er jo også kun en 300 køer, såå. :P
Ellers fortsætter vi lidt med at tage flere køer ud, som skal have kalve inden længe. Tror vidst det er omkring 70 køer vi skal have ”sorteret” fra i første omgang. Så det går der lidt tid med. Så det betyder jo også, at malkningen går hurtigere. Og vi får dog heller ikke så meget mælk, men det er jo alt sammen en del af det. Og selvom mælken allerede er gået noget ned, så er Steve tilfreds. Vi kan sidde og sammenligne med tallene fra sidste år, og der ser det godt ud. Så det er godt nok. Vi når helt ned på omkring 1500 liter som bliver hentet en gang om dagen, men det er også det laveste, og det sker når vi går i gang med at tage stort set alle de gravide køer fra. Når vi har alle køerne inde og de producerer godt, så giver det næsten 5000 liter, så der er jo en forskel. :)

Men ellers sker der ikke lige det vilde med mit farmerliv lige pt. Der er en masse forskellige folk der kommer og laver alt muligt på farmen. Der skal graves vandhuller til kødkvægene, der kommer træ-stykker (chips) som vi skal ligge ud og gøre staldene klar til de nye kalve og så bliver der ordnet en masse hegn. Men det er jo sommer, og det er nu alt sådan noget skal gøres, hvor vejret er fint, og ikke for meget regn. Så der er en masse forskelligt arbejde, hvilket nu også er meget dejligt. Så går det ikke hen og bliver alt for kedeligt, selvom jeg nu tror der skal meget til før at det bliver det. :)

Håber alt går godt i Danmark og sneen.

Hyg jer
- Gitte. :)

torsdag den 14. januar 2010

Gitte Paulin - kører nu også traktor :D

Halløjsa folks :D

Som titlen helt rigtigt antyder, så er jeg nu blevet traktor-driver :D Meen, det er bare ikke lige at sætte sig op og køre. Selvom Steve sagde at det var ligesom at køre bil, så jeg nåede lige at tænke at det er super, for det med at køre bil, har jeg da efterhånden en del erfaring i. Men ja, det er ligesom at køre bil, pånær at der er 3 gearstænger, 2 fodbremser, og to "joystik" (til at køre "armene" foran og bagpå op, ned, ud og ind) og en masse andre ting man kan skifte (afhængigt af, om den skal være 2 eller 4 hjulstrukken). Men altså, kun 1 rat, 1 speeder, 1 kobling og 1 håndbremse, så lidt som en bil er det da. ;) Heldigvis er det, på denne traktor, markeret med tegninger, afhænging af hvilken hastighed det skal være i (på 2 af gearstængerne) - den sidste gearstang er bare en normal en. Så der er tre hastigheder, skildpadde, et menneske og en kanin. Så det er fedt nok, så kan sådan nogle som mig jo finde ud af det. :D haha. Ej. Jeg må ikke have været hel håbløs, for Steve forlod mig da for en stund, så jeg kunne jævne marken, så græsset kunne gro på ny. Tror det er sådan man oversætter det jeg lavede. :P
Og synes da også at det gik meget godt, taget i betragning at det var første gang. Så nu kan jeg også det. Har nok alligevel arvet noget fra Paulin siden ;)

Ellers går tiden med alt det jeg efterhånden har optalt et par gange. Malke, malke og lidt andet farmer-arbejde. Men jeg nyder det stadig i fulde drag, så det er jo bare super.
Vi er så småt begyndt at "sortere" nogle af køerne ud, for de skal ikke malkes før de skal have kalve, som de første får sidst i februar/først i marts. Så det er helt sikkert noget jeg ser frem til. Det bliver sjovt at komme til at opleve sådan noget. Hver dag skal vi ud og tjekke til mødrene, og der tager vi kalvene fra dem, så de kan komme tilbage i gruppen med køerne vi malker. Så det er ikke meget de ser til deres nye kalv, men sådan er det. Så det er jo bare en masse små kalve vi skal opfostre. Det bliver spændende. :)
Inden det, er der jo lige resten af januar, og februar, som jo er sommermåneder. Så der er stadig masser af godt vejr. Siden weekenden har vi dog også haft noget regn, men det er kun byger i løbet af dagen, så det er farmerne dog glade for.

Men nu er det jo snart weekend - fri-weekend. Så der går turen sydpå igen. :) Os 5 fra sidst - surferteamet (Rasmus, Dennis, Lisa, Annie og jeg) - skal ud og surfe igen, denne gang i Raglan. Så må vi se om bølgerne er bedre der, eller hvad man siger som surfer - Sweet as :D
Så vi må håbe at verjet tillader det, ellers finder vi på en plan b. Men vi satser på at blive der en overnatning, og finde et sted med nogle øl og højt musik lørdag. Det gælder jo om at leve livet fuldt ud hernede. :) Hah. Det bliver en kanon weekend, så det glæder jeg mig da til at til.

Skal nok komme med en opdatering herinde efter weekenden, så jeg (forhåbentlig) lige kan brilliere endnu mere med hvor gode vi alle er blevet til at surfe.

Ha' det godt så længe. Og god weekend når I når så langt.

Hyg jer - ligeså meget som jeg gør
- Gitte. :)

lørdag den 9. januar 2010

Billeder fra jul, nytår, ferie og andre glade dage :)

Julemorgenmad - udenfor selvfølgelig. Rosie i den gule trøje, Rhonda i den lilla og Steve for bordenden. Katarina kan lige skimtes hos Rosie, og Erica bag mig. Og så hunden Digger :)

Rosie, Erica og jeg - og vores fine nye sokker. :D

Juletræ i stuen, og en masse rod.


Nytår - på stranden med en masse andre unge mennesker og scenen i baggrunden hvor der var live musik hele aftenen og natten.


Fyrværkeri - ikke så vildt som i Danmark, men det var der.


Standen der nytårsaften var fyldt med glade folk.


Dennis, Annie og Rasmus fik lavet dreadlocks - total surfer stil. ;D

Og her er vi så - de hårde surfer-dudes. :D

Og så er vi i Kaitaia - her brugte Annie og jeg dagen før vi skulle på tur til toppen. Skøn strand.

Og så er vi på toppen ved fyrtårnet. Vejret var ikke super, men det blev dog bedre. :)


Her går havene sammen - som I forhåbentlig kan se, eller skal jeg nok pege når jeg kommer hjem. ;)

Fyrtårnet og udsigten omkring.

Vores kælkebakke af sand. Alt for sjovt!

Delfintur på "vores" 50 ft Catamaran - ja Jens, det er fine sager jeg sejler i :D


Se lige hvor tæt delfinerne var på vores båd. Nice. :)


Delfiner :D


Delfinen nåede lige at komme med på billedet. :D


Øen hvor vi lagde til og kunne snokle rundt i vandet omkring.

onsdag den 6. januar 2010

2010 - kan kun blive et fedt år !

Hej derhjemme i sneen - og velkommen til 2010, ja jeg har jo været i dette år lidt længere tid end jer. :D

Nu kommer der nok en masse - for synes godt nok jeg har fået oplevet en del siden jeg sidst skrev.
Da jeg sidst skrev var vi på vej ned til Annie. Turen gik fint og det var dejligt at vide, at jeg havde fri i en uge i stedet for det bare var en weekend som normalt. Da vi var kommet ned til Annie kørte vi til Tauranga og Mount Maunganui (den by hvor vi også holdte nytår) for at se standen og byen inden vi skulle derind dagen efter. Da vi fik hen af standen så vi at man kunne melde sig til en surfer-skole, så det blev vi jo nødt til at prøve. Så vi sprang ud som surfer-dudes d. 1/1-2010. Vi var 4 danskere, Annie og jeg og to danske drenge og en tysk pige, så det var super godt.
D. 30. da vi var derinde var det kun Annie, en dansk dreng Rasmus og jeg. Vi var i nogle hot-pools, hvor vi bare lå og slappede af, det var virkelig skønt.
Dagen efter (nytårsdag) tog vi så igen til Tauranga og Mount Maunganui (hvor standen var - der hvor vi holdte nytår) - det ligger en time væk fra Annie, men hernede er en time ikke meget. :D
Derinde mødtes vi med Dennis (den anden danske dreng) og Lisa (den tyske pige). Dem tøffede vi så rundt med i løbet af dagen. Og lidt efter lidt kom der flere trainees vi mødtes med, så vi var en god flok da vi nærmede os årsskiftet. Vi noget af aftenen på stranden sammen med tusinder af andre unge mennesker, og ellers fandt vi os en bar hvor vi holdte til. Det var helt rart bare at kunne gå frem og tilbage uden at tænke på at man lige skal have en stor vinterjakke på. ;)
Lige da året skiftede var vi på stranden hvor der var countdown. Alle talte ned, fra da der var 30 sek tilbage af 2009. Det var ret vildt at høre på. Og så kom der fyrværkeri. Ikke så meget som i Danmark, for det er ikke rigtig noget de bruger hernede, men lidt var der da. Og så blev der ellers bare givet knus til højre og venstre, også folk man ikke kendte. Alle råbte bare "happy new year" og gav hinanden krammere. Det var nu meget sjovt at prøve. Kunne godt vænne mig til at det er varmt når det er nytår - slet ikke slemt. :D

Hen af aftenen da vi havde gået lidt rundt og været sammen med de andre - og overværet en slåskamp så politiet måtte melde sig på banen - tøffede vi tilbage til bilen, for det var der vi skulle sove. Alle backpackers og hvad der ellers er var booked lang tid i forvejen. Men på vejen tilbage fik vi os lige lidt pizza, hvilket altid er godt at sove på. :) Vi fik heller ikke sovet så meget, for næste morgen gik vi ned til standen og lå der og fedede den indtil det stod på surfer-lektion.
Vi tog en våddragt på og fik hver et bræt vi skulle slæbe derhen hvor vi skulle surfe. Det er faktisk ret tungt sådan et. :D Vi fik lige lidt instruktioner inden vi kom ud i vandet, og på vores hold var vi, foruden os 5, 2 små børn på 9 og 12, som var ret meget bedre end os. De havde prøvet det nogle gange før, så det er første gang jeg har haft så ung en instruktør, men det var meget sjovt.
Vi blev sluppet løs i vandet, og vi havde på standet prøvet det vi skulle, så nu var det jo bare at gøre det samme når man fløj hen over vandet på en bølge - men det er altså lettere sagt end gjort!
Det var svært for der var ret meget man skulle huske på, og man har ikke ret lang tid, for så er bølgen forsvundet. Men lidt efter lidt fangede jeg det, og så var det faktisk ret sjovt, når jeg nu endelig kom op og stå - flere gange endda. Det var super sjovt at prøve. Og vi skal helt sikkert prøve det igen. Jeg fandt ud af, hvor vigtigt det er lige at få fat i bølgen på det rigtige tidspunkt, og hvor god man skal være for at holde balancen. Men det var super fedt. Bliver jo en hel surfer inden jeg kommer hjem. :D

Efter vi havde udfoldet vores surferegenskaber og shoppet det vi manglede (eller ikke lige manglede) gik turen hjemad. Det var længe siden jeg havde brugt min krop på den måde, så lidt træt bliver man jo. Aftenen gik med film og afslapning ved Annie, hvor vi alle 5 var. Så det var super hyggeligt. Så kunne vi også få en seng at sove i, for man sover ikke vildt godt i en bil.
Dagen efter gik turen til 'Rainbows End', som jeg også skrev sidst. Det er vidst nok New Zealands eneste forlystelsespark, og selv newzealænderne på vores alder synes den er god, men så skal de vidst lige komme til Danmark! Vi havde en super dag, og det er jo altid sjovt når man er flere afsted, men så var det heller ikke federe. Der var nogle få sjove forlystelser, og resten blev vi bare nødt til at prøve, for nu havde vi jo betalt for det. :P
Efter forlystelsesparken kørte vi til et storcenter hvor vi lige fik brugt lidt penge, og så fik vi drengene overtalt til at se Alvin og de frække jordegern 2. Den er bare god. :D Og tror også de synes den var okay. ;)
Efter filmen kørte Annie og jeg nordpå, for vi skulle op og sove ved mig, og de to andre drenge og den tyske pige kørte sydpå - og hjem. De skulle arbejde et par dage efter.

D. 3. startede Annie og jeg så på vores 'Alfa trip' - som den hedder da vi kørte rundt i Annies Alfa Romeo. Vi kørte til Kaitaia den første dag via en færge fra Rawene (hvis det skulle sige nogen af jer noget - haha). Da vi kom derop fandt vi et turistbureau, som fik os booked på en bustur til toppen af NZ og fik os booked ind på et værelse på et vandrehjem, så det var jo skønt. Så kunne vi også lave vores egen mad. :P Dagen efter skulle vi så møde ved turistinformationen kl 9, for der blev vi samlet op af vores bus. Dagen startede med at være ret overskyet og med lidt regn også, så vi tog vejen op til toppen - Cape Reinga.
På toppen er der et fyrtårn som er det de flerste kommer for at se, og selvfølgelig for at se der hvor de to have mødes. Det er bare lidt større at se det Tasmanske hav mødes med Stillehavet - end at stå på toppen af Danmark. Man kan tydeligt se hvor bølgerne kommer fra hver sin retning, og mødes ved en masse klipper. Det er super flot. (Der skal nok komme billeder ind).

Efter vi havde brugt noget til at på at beundre det, gik turen tilbage mod Kaitaia igen. Denne gang kørte vi langs stranden - 90 mile beach (vidst omkring 60 km lang strand). På vejen stoppede vi, så vi kunne kælke ned af en kæmpe sandskrant. Det var super fedt - og så fik jeg jo også kælket i år, så følger mig ikke helt snydt. Og det går faktisk meget hurtigere ned over sandet. Det var fedt at prøve. Der kom legebarnet lige frem engang.
Ellers gik resten af turen bare langs stranden hvor der var lidt forskelligt at se på, og så ellers gennem noget skov og hvad man ellers kan finde heroppe.
Ca. kl. 16 var vi hjemme ingen. Og så gik turen videre for Annie og jeg. Vi kørte til Paihia, som var den by vi skulle afsted fra på delfinsafari dagen efter. Vi havde booket et værelse på backpackers, så det var bare fjong.
Næste morgen skulle vi møde kl 9.15, for at være klar til at komme ud og se delfiner. Vi sejlede ud med motor noget af vejen, og ellers satte vi sejl og slappede af. Det første vi så var nogle små blå pingviner - verdens mindste hvis jeg lige skal blære mig. :D Og da vi kom længere ud så vi så det vi var kommet efter - DELFINER. :D Det var fedt. Der var 5 i bugten der hvor vi var, og de hoppede bare op og ned og lavede alt muligt. Det er lidt vildt at se dem så tæt på. Det er bare noget andet at se dem i deres element i stedet for at se dem i et eller andet show i Europa. Dog var de ikke så venlige i dag (fordi de var igang med at fange føde), så vi kunne ikke svømme med dem, desværre, men det var fedt bare at se dem, og de kom rigtig tæt på.
Efter vi havde beundret dem i et stykke tid sejlede vi videre til en ø ude i Bay of Islands. Den hed Motorua Island - hvis det har nogen interesse. Her fik vi udleveret svømmefødder og snorkel så vi kunne svømme rundt og se på forskellige fisk og små koreller i havet. Det var super fedt og prøve, og vandet var helt klart og dejlig varmt!
Efter det var der frokost ombord på båden, hvor der blev lavet hotdogs og salat. Og så gik turen hjem efter 6 timer på havet. Skønt. Og kan lige som en sidebemærkning sige, at hvis man vil undgå alt for solbrændte arme og ben så er det altså en god idé med det der de kalder solcreme. Men ja, mon ikke at alt det "rød-hed" jeg har fået mig går hen og bliver brunt, så jeg får en dejlig kulør. Jeg håber på det. :D

Herefter gik turen hjemad til mig igen. Vi gjorde dog lige stop i Whangarei for at få noget aftensmad. Så vi var vidst hjemme ved en 20 tiden, efter nogle hårde med fede dage. Man kan godt mærke at man har været i gang hele tiden, men det er nu kun skønt at få oplevet noget.
I dag (d. 6.) er så bare gået med at sove længe og vise Annie farmen, inden hun kørte hjem. Så det gælder bare om at få slappet af inden arbejdet begynder i morgen igen. Men det har helt sikkert været en super fed uge. Og sikke meget jeg også har nået at få set - og 2010 er kun lige begyndt - great. :D

Nu er der så kun 9 dages arbejde inden jeg har friweekend igen. Og hvis vejret er godt, hvilket det sikkert er, så går turen nok til en surferstrand, for alle os der var afsted sidst kunne godt tænke os at prøve det igen. Ellers må vi se hvad der sker. Det der med faste planer er ikke noget man bruger så meget hernede, man tager det lidt som det kommer - hvilket er noget jeg sagtens kan vænne mig til.

Men håber at I alle derhjemme også har haft et godt nytår. Det har jeg da i hvert fald - som I sikkert har fundet ud af.

Kan I have det godt indtil jeg skriver igen - skal nok lige få lagt nogle billeder herind også.

Hyg jer
- Gitte.